2009-07-26

 

Azért lett egy kicsit nyaktörő a cím, mert utána olvastam a neten, milyen is valójában a cézár saláta hivatalosan. Elég éles vita folyik arról, hogy ki találta ki, és milyen is a pontos receptúra, milyen salátát kell felhasználni? Ezért nem mertem megkockáztatni, hogy hozzáértők ízekre szedjenek, mert ezt a salátát nem autentikus alapok, hanem korábbi kulináris emlékeim alapján készítettem el.

Ajánlatos hozzá kemény paradicsomok, és éles kés használata. Kiinduláshoz szépen felkockáztam a zöldségeket, és a feta sajtot. Ezeket megöntöztem egy kis olajjal, és bővebben majonézzel.

Egy csirkemellett vékony szeletekre szeltem (már amennyire tőlem tellett :). Megszórtam fokhagymás villámpáccal.

És megsütöttem őket (mivel csak én voltam aki elmentem érte, megvettem, hazavittem, azután megsütöttem, megenni már volt több jelentkező :).

Ezután a húst szálirányára merőlegesen felszecskáztam. Jobb oldalt látszik az összekevert saláta rész.

Ez pedig a végeredmény. A salátát meghintjük a csirkemell darabkákkal, és pirítós kenyérrel tálaljuk. Nagyon kellemes, könnyű étel nyári vacsorákra.